Vedlikehold av torvtak

 

Torvtaket er en svært viktig del av hytta, og et godt vedlikeholdt torvtak vil gjøre at hytta vil holde seg bedre i verdi. Vi har fokus på høy kvalitet og sikkerhet, og vil yte det ytterste for at du som kunde skal bli fornøyd.

Vi utfører vedlikehold av torvtak i hele Hallingdal Vi utfører enkeltoppdrag, men du kan også tegne et vedlikeholdsabonnement som inkluderer kalking, gjødsling og slått. 

Vedlikeholdsabonnement

Vår: Taksjekk, Gjødsling

Høst: Taksjekk, klippe torvtak, raking og bortkjøring, rens av takrenner og kalking ved behov

 

Nytt torvtak

Har du bestilt torvtak men trenger hjelp til å legge det. Da er det bare å ta kontakt. Vi kan også legge på ekstra torvsekker og så på nytt.

 

vedlikehold og slått av torvtak, nesfjellet

Slik vedlikeholder du torvtaket ditt

For å ha et flott torvtak år etter år trenger torvtaket ditt litt vedlikehold. Det viktigste ingrediensene er at torvtaket får nok vann og næring i form av gjødsel. Hvis du ikke rakk å klippe torvtaket på høsten, bør du klippe og rake torvtaket tidlig på våren.

Gjødsling og kalking

Start gjerne å gjødsle på en regnfull vårdag, da slipper du at gjødselen lager «brenn-merker» i torven. Hvis det er løv fra høsten bør du også ta en runde med rive for å unngå tilvekst i form av mose og hindre nytt gress i å komme frem. Kalking kan med fordel gjøres på høsten. Sjekk produsent for anbefalt mengde til ditt torvtak.

Vedlikeholdstorv og såing

På sommerstid må du sjekke at torvtaket ditt ikke blir for tørt. Det kan føre til dødt gress, og du må tilføre ny torv og så på nytt. Strø gjerne ny vedlikeholdstorv på taket som du raker forsiktig og vanner etterpå. Da vil du løfte opp nytt gress, samtidig som røttene får ny næring.

Slått av torvtak

Ønsker du å slå torvtaket ditt selv er det viktigste at du sørger for god sikring. Du kan bruke kantklipper eller ljå avhengig av hva du liker best. Husk å la det være igjen noen centimeter med gress slik at torvtaket er i stand til å takle vinteren.

Vi utfører i dag vedlikehold og rehabilitering av torvtak på følgende steder:

Nesbyen, Nesfjellet, Lyseren, Fekjan, Hagelbu, Geilo, Turufjell, Hemsedal, Ustaoset, Flå , Ål, Tunhovd, Golsfjellet, Numedal, Valdres, Høgevarde,